Kálózi Péter

BMW E36 Sedan 3000 cm3 + Turbó

Eddigi eredmények

1984. október 24-én születtem Budapesten. Kispesten nevelkedtem. Elég későn fertőzött meg a benzingőz és az égett gumipor illata. Tökölre kísértem ki egyik barátomat egy Gymkhana edzésre ahol beütött a krach. Nagyon megtetszett ez a technikai sport. Eleinte csak próbára szerettem volna tenni a vezetési tudásomat, izgatta a fantáziámat, hogy mik a határaim. Vettem is egy BMW-t magamnak , ami azóta is megvan.

Első versenyem 2013-ben volt Tökölön a Monster által rendezett Gymkhana magyar bajnokság egyik futamán. Ott még eléggé csak ismerkedtem az autóval meg a sportággal is. A 2014-es évet önerőből versenyeztem végig street kategóriában.

2014-es év végi díjátadóján Kurucz Edina felkeresett, hogy lehetőséget kínáljon a csapathoz való csatlakozáshoz. Ezzel a lehetőséggel természetesen éltem is.

2015-ös évet már a Markom Racing Team versenyzőjeként kezdhettem el. Az év első versenyén sikerült bezsebelnem egy kategrória második helyét. A 2016- os évben Gymkhana Taszári állomásán Semi-Pro kategoriában harmadik helyezést értem el. Ebben az évben kipróbáltam magam a Drift szakágban is. A 2017-es szezont egy sikeres Semi-Pro kategoria vizsgával indítottam. Remélem a szezon végén az élbolyban tudok végezni.

Versenyautómról:

Egy 3-mas sorozatu BMW-vel versenyzem. Eleinte egy M50B25 egy vanosos motor volt benne, ami 200 lóerő körül volt. Ezt később fejlesztettem egy kompresszor kittel, ami körülbelül 300 lóerőt tudott. 2016-os évben már egy 3 literes M54B30-as motor került a kasztniban egy holset turbó társaságával, ami 409 lóerőt és 502 Nm-t tud. Az autó bukócsövezve van és szinte az összes elem ki van cserélve üvegszálasra. A futómű állítható és kemény szilentezve lett. Nagy kormányszög is található az autóban.

Tervek a jövőre: élmezőnyben szeretnék végezni minden versenyen remélhetőleg a technika is ki fog tartani mellettem.

 

Gyémánt fokozatú támogatóink