Magyar Tamás

MERCEDES-BENZ 190E
3000 cm3 (OM606) + Turbo

Eddigi eredmények

  • 2011 jap car fest amatőr slalom 3. hely
  • 2012 országos gyorsulási bajnokság A1-es kategória 1. hely (minden versenyén dobogós voltam)
  • 2013 Országos gyorsulási bajnokság 2. hely
  • 2014 életem első drift versenye a Lóerők éjszakája street kategória 3. hely
  • 2014 Rábaring első gymkhana versenyem: különdíj show kategóriában 1. hely
  • Kiss the wall drift verseny street kategória 2. hely

Ha jól tudom, már rég gyakorolsz az utcán, ez a tapasztalat segített téged a versenyeken?

Igen így van. Sokat gyakoroltam az utcákon, ám sokkal veszélyesebb, mert villanyoszlopok és járdaszigetek szegélyezik a képzeletbeli „versenypályát”. A bóják kerülgetése szinte már gyerekjáték volt.

Mi volt az első erre alkalmas versenyautód?

Az első autóm egy Suzuki volt, de a mostani mercim utcai papíros a maga 72 lóerejével és senki nem hitte el, hogy ezzel keresztbe tudok menni, de sikerült. Sokszor volt rá példa, hogy Dobogókőre felmentünk, napokig gyakoroltunk és csak enni és tankolni álltunk meg.

 

Mi motivál téged, ha szigorúan a versenyeket nézzük?

Ez egy furcsa kérdés, igazából már abban a pillanatban boldog vagyok, amikor keresztben csúszom a pályán, de persze a dobogó is elég motiváló.

Hogy jött a dízel Mercedes a driftre, miért nem a benzines?

A Mercedesnek 3 fajta benzines motorja van, sajnos vagy nehéz tovább fejleszteni vagy nem fér el a motortérben. Tátott szájjal figyeltem a Black Smoke Racing-et, ők egy észak európai drift csapat, akik 400-500 lóerőt hoztak ki a dízel autókból, így úgy gondoltam jó választás lesz.

Hogyan kerültél be a Markom Racing Team-ba?

Én kívülről ismertem a csapatot mivel mindig is mercis voltam. Edzésen beszéltem pár szót a versenyzőkkel, első versenyen mondták is, hogy mindenféleképp melléjük álljak a versenyen. A következő esemény Győrben a gymkhana verseny volt, Kurucz Edina jött oda hozzám, hogy már figyelt az előző versenyen is és szeretné, ha csatlakoznék a csapathoz. Mik a 2015-ös terveid? -Idén először megpróbálkozom a semi pro kategóriával, mivel muszáj rutint szereznem. Ez az év nem az eredményekről fog szólni, de mindent megteszek, hátha így is dobogóra kerülhetek.

Köszönet a támogatásért:

 

Gyémánt fokozatú támogatóink