Ámon Olivér

 

Mercedes-Benz C600 v12 turbo – 650hp 1000nm

Ámon Olivér végtelenül csendes, de amint a pályára ér már senki sem hinné el, hogy ő üldögélt oly nyugodtan pár perccel korábban a depóban. Hihetetlen szögek, őrült tempó és hatalmas füst: ezt ő mindig garantálja. Most terveiről mesélt nekünk most, fogadjátok szeretettel…

Az elmúlt évben igen keveset láthattunk Téged pályán. Idén visszatérsz közénk?

Á.O: Természetesen, már alig várom! Nagy erőkkel készülünk az AMTS-re, utána egy pár átalakításra még visszatér a C600 a műhelybe és nekifutunk a 2019-es szezonnak.

Véleményed szerint mennyire nehéz lépést tartani technika szempontjából a mezőnnyel?

Á.O: Minden szempontból nehéznek tartom. Egyrészről ott a technikai fejlődés: nagyobb teljesítmény, jobb gumik, egyre komolyabb futómű, stb. Ezzel lépést tartani nem csak anyagilag, de megvalósítás szempontból is kihívás, hiszen – javarészt – a versenyzők saját maguk, csapatukkal építik és fejlesztik az autókat. Kevés idő van tesztelni, úgyhogy jobb, ha minden elsőre tökéletes. 🙂

Az utóbbi időszakban történt bármi átalakítás az autón?

Á.O: Folyamatosan történik.  Mivel nincs követendő sablon a C Mercedesre, így számunkra minden szezon egy teszt. A motor elég stabil, nagyobb teljesítményt is könnyedén leadna, itt a hajtáslánc a szűk keresztmetszet. Tavaly egy jó gumival kigyorsításnál eltörte az épített, tolókerekes váltót. Az AMTS-re már egy teljesen új, szekvenciális versenyváltóval megyünk, ami 1400Nm-t bír. Ezen felül teljesen új kormányzást kapott az autó elektromos szervóval, új motort, illetve új designt.

Ha a Markomosok közül bárkinek az autójával mehetnél egy versenyt, akkor kiét választanád és miért?

Á.O: Tomiét, mert az dízel.

Az AMTS mindig fantasztikus buli számotokra. Te miért kedveled elsősorban?

Á.O: Minden szezont ezzel a rendezvénnyel nyitunk. Ezt mindig megelőzi egy feszített felkészülés és itt élvezhetjük először ennek a gyümölcsét. Én főleg a stressz-mentességet szeretem ezen a hétvégén, ez nem a versenyről szól, hanem egy kötetlen autózásról.

Véleményed szerint mi az, ami egy jó pilótát igazán profivá tesz?

Á.O: Amikor egy jó pilóta teljesen összeszokik egy jó technikával, akkor tud profi lenni. Fontos a stabil teljesítmény, stresszhelyzetben is.

Mik a 2019-es terveid, álmaid, autó, versenyek, eredmények terén?

Á.O: Részt veszek a bajnokságban, célom minél jobb eredményt elérni, illetve minden edzési lehetőséget kihasználni és összeszokni a megújult autóval.

 

Gyémánt fokozatú támogatóink