Zilizi Krisztián

Zilizi Krisztiánt mi jellemzi? Könnyed stílus, nagy mosoly és összeszedett versenyzés. Ez a tavalyi évben meg is hozta a várva-várt sikert. Erről és idei terveiről mesélt nekünk most Krisztián…

 

Kezdjük egy kicsit azzal, hogy visszatekintünk az elmúlt idényre. Mennyire vagy elégedett az eredményeddel?

Zilizi Krisztián: Mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok, hiszen sikerült a Drifting sorozat ProAm kategória 3. helyét megszereznem az éves bajnokságban. Ehhez nagyban hozzájárult a brnoi verseny, ami feltette az i-re a pontot.

Emlékszel arra, hogy a tavalyi évben melyik csata izzasztott meg a legjobban?

Zilizi Krisztián: Nehéz erre válaszolni, mert sok csata megizzasztott. Talán amelyiket kiemelném, a Slovakiaringen az egyik győztes csatám, amikor kaptam egy nálam lassabb autót, amit nehéz volt lekezelnem, majd szerencsémre nagyon lecsúszott az ívről és még a pályáról is, így indokolt volt az előzésem. 

Mesélj nekünk arról, hogy milyen munka folyik jelenleg a műhelyben? Hozzányúltatok az autóhoz vagy csak letörlitek majd a port róla?   

Zilizi Krisztián: A szokásos éves revízió most sem maradhat el, plusz kap pár újabb és jobb alkatrészt. Idén kapott egy új KW variant futóművet és 6db új JR felnit. A kéziféket áthelyezzük és a váltó rudazatot is módosítjuk a könnyebb és gyorsabb váltás érdekében.

Miért jó Markomosnak lenni?

Zilizi Krisztián: Mert egy nagy család része lehetek. Nagyon sok segítséget kapunk és csak a versenyzéssel kell foglalkoznunk. Egy igazi nagy csapat! ☺

Mennyire nehéz a technika mellett gumival bírni egy-egy versenyt?

Zilizi Krisztián: A technika fejlődése miatt több és jobb gumikat kell használnunk! Régen simán mentünk használt gumikkal, most ott tartunk, hogy semmi értelme már használt gumit felrakni, mert egyrészt másképp viselkedik az autó, másrészt meg talán két kör, ha lehet bennük! Szóval nehéz, mert csak új gumikat kell használnunk és azon belül is már a versenyabroncsokat.

Milyen tanácsot adnál egy kezdő drifternek, mire figyeljen leginkább?

Zilizi Krisztián: Azt, hogy „Mindig a legolcsóbb lesz a legdrágább”. Ha fejlesztenek, akkor ne kis lépcsőkben tegyék, hanem egyből a nagyot, különben kétszer annyiba kerül majd.

Mik a 2019-es terveid, álmaid autó, versenyek, eredmények terén?

Zilizi Krisztián: A pro kategóriában helytállni. Álmaim autója egy stabil, erős autó! De nem ellenkeznék egy nissan s14 ellen sem 2jz motorral és minden egyéb finomsággal!!Eredmények terén idén nehéz lesz, mert felmegyek a pro kategóriába a nagyok közé, így bőven lesz mit csinálnom és persze tanulnom tőlük.

 

Gyémánt fokozatú támogatóink