Bauer Bence

Bauer Bence és az ő Mercije mára már szorosan összeforrt a drifttel. A tavalyi évben indult először a profik között Bence és fantasztikus eredménnyel zárta az évet. A tavalyi évről és idei terveiről mesélt nekünk…

 

Kezdjük egy kicsit azzal, hogy visszatekintünk az elmúlt idényre. Mennyire vagy elégedett az eredményeiddel?

Bauer Bence: Első pro kategóriás szezonomban a hatodik helyen végeztem. Úgy gondolom, hogy ez nem rossz eredmény, de szerettem volna a top4ben végezni.

Ha lenne időutazás mi lenne az, amin változtatnál annak érdekében, hogy jobb legyen a tavalyi év?

Bauer Bence: Mindenképpen csak új gumival versenyeznék. Tavaly elkövettem azt a hibát, hogy jó állapotú, de nem új drift gumival indultam és sok csatám emiatt ment el.

Mesélj nekünk arról, hogy milyen munka folyik jelenleg a műhelyben? Hozzányúltatok az autóhoz vagy csak letörlitek majd a port róla? ☺   

Bauer Bence: Jelenleg teljesen szét van szedve az autó, kivettük a motort, hajtókarcsapágyakat cseréltünk és tömítéseket. Legnagyobb fejlesztés talán az új, nagyobb vezérműtengelyek lesznek annak reményében, hogy még több lóerőt hozzunk ki a V8 turbóból.  Időszerű volt egy kis lakatos munka és a teljes üvegszálas kaszni felújítása is.

Ha a Markomosok közül bárkinek az autójával mehetnél egy versenyt, akkor kiét választanád és miért?

Bauer Bence: Róna Peti S14-e lenne.  Nagyon tetszik a boss kitt az autón, és az egyik legütősebb gép a magyar mezőnyben. 

Az, hogy gyakran ugyanazon a pályán versenyeztek kihívás neked és fejlődésre sarkall vagy inkább unalmassá válik?

Bauer Bence: Én szeretem a rabócsiringi pályát, de kicsit már elcsépelt a szokásos vonalvezetés, örülnék ha lenne benne valami újítás. Pár éve mehettünk ellentétes irányban, azt a nyomvonalat nagyon élveztem, jó lenne ha a jövőben lenne még pár hasonló újítás.

Véleményed szerint mi az, ami egy jó pilótát igazán profivá tesz?

Bauer Bence: A külvilág kizárása és csak az adott pillanatra való koncentrálás. Nagyon fontosnak tartom az alázatosságot a sport, a versenyzők, és a nézők felé is!

Mik a 2019-es terveid, álmaid autó, versenyek, eredmények terén?

Bauer Bence: Idén nagyon szeretnék minél több külföldi versenyre eljutni, esetleg egy külföldi bajnokságban indulni. Jó lenne minél több dobogós helyet gyűjteni és a top4-ben végezni egy adott bajnokságban.

 

Gyémánt fokozatú támogatóink