Bócsik Oszkár

Bócsik Oszi mindig kedvesen mosolyog a depóban, végtelenül nyugodt, néha el is bóbiskol a szünetekben. Mindez nem mondható el róla azonban a pályán. Ahogy rálép a gázra előbújik belőle az az egészséges őrültség, ami ehhez a sporthoz és a sikerekhez kell. Most a tavalyi évről és idei terveiről mesélt nekünk.

 

Elégedett vagyok a 2018-as szezonnal. Nagyon vártuk a fejlesztések eredményét. Év elején voltak apróbb technikai hibák, de a szezon végére összeállt az autó. A 2018-as szezonban nem csak az autó lett erősebb , de egy kategóriával feljebb is léptünk . A Drifting.hu által szervezett versenysorozat éves bajnokságában sikerült a negyedik helyen végezni.” 

 

Melyik volt a tavalyi évben a kedvenc versenyed és miért?

Bócsik Oszi: Tavaly sok helyen jártunk, talán ami a legjobban tetszett az Brno volt. Már maga a pálya hangulata nagyon tetszett . A pálya színvonala, maga a box… nagy élmény volt ezen a pályán versenyezni. Sajnos az autóval voltak gondok és az eső is szakadt, mégis ez a verseny a legemlékezetesebb tavalyról.

Mesélj nekünk arról, hogy milyen munka folyik jelenleg a műhelyben? Hozzányúltatok az autóhoz vagy csak letörlitek majd a port róla? ☺   

Bócsik Oszi: Az autó alig várja a 2019-es szezont. Kapott új külsőt, szegény nagyon elfáradt a tavalyi szezon végére, megérdemelte a ráncfelvarrást. Hála a Markom Racing Teamnek és Wrapcat csapatának a csodálatos fóliázásért, illetve a Tbworks műhelynek az üvegszálas munkáért. A kocsi mechanikailag nem változik. A szokásos revíziók megvoltak annak érdekében, hogy hibamentesen induljon a szezon.

Szerinted hány százalék technika, hány százalék vezetéstechnikai tudás és hány százalék szerencse kell egy verseny megnyeréséhez?

Bócsik Oszi: Szerintem 33,3% mind.  Nagyon apró dolgokon múlik egy csata kimenetele. Néha két csata között leszakad az ég vagy egy ellenfél feladja technikai hiba miatt… Kinek, milyen napja van, sikerül-e 100%-ig a versenyre koncentrálni. Az autóknál előfordulnak technikai hibák, amiket vagy van idő orvosolni vagy nincs. Nagyon összetett, mind a három dolog fontos egy verseny megnyeréséhez.

Ki az a Markomos pilóta, akitől a legtöbbet tanultad?

Bócsik Oszi: Rengeteget tanultam csapaton belül is az elmúlt évek alatt. Imádok beülni a csapattársaim mellé, nagyon jó hangulat szokott lenni az autókban, sokat lehet tanulni mellettük. Ahány pilóta annyi stílus, nincs két egyforma versenyző.

Melyik versenyt várod idén a leginkább és miért?

Bócsik Oszi: Nagyon várom a szezont. Sok idő kimaradt a télen, hiányzik már a versenyzés. Most az összes fordulót egyformán várom.

Mik a 2019-es terveid, álmaid, autó, versenyek, eredmények terén?

Bócsik Oszi: A 2019-es szezonban szeretnék új pályákon versenyezni. Az autó remélem hibamentesen teljesíti az idei évet . Szeretnék jókat csatázni és szeretném, ha jól éreznénk magunkat.

 

[ultimate_spacer height=”70″ height_on_tabs=”60″ height_on_tabs_portrait=”50″ height_on_mob_landscape=”50″ height_on_mob=”50″]

Gyémánt fokozatú támogatóink

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”3″ slides_on_mob=”1″ speed=”600″ autoplay=”off” arrow_style=”circle-bg” arrow_bg_color=”#777777″ arrow_color=”#ffffff” arrow_size=”25″ dots_color=”#777777″ item_space=”30″ css_ad_caraousel=”.vc_custom_1531216126205{padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;}”]
[/ultimate_carousel][ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”40″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”30″ height_on_mob=”30″]