Turóczi Árpád

Turóczi Árpi üde színfolt nem csak a pályán, hanem a depóban is. Bármilyen bolondságban benne van, mindig jókedvű és mindemellett nagyon tehetséges pilóta. A tavalyi évről és idei terveiről kérdeztük most őt…

 

A tavalyi évben nem láthattunk túl sokat a pályán. Mi ennek az oka? Idén újult erővel vágsz neki majd az évnek?

Turóczi Árpád: Igen, sajnos a tavalyi évem nem úgy sikerült, mint ahogyan terveztem, a technika ördöge nem állt mellém. Év elején a kardánnal voltak gondok, azt sikerült megoldani, év közepén egy új kovácsolt motort építettünk, majd év végén a tolós váltó is felmondta a szolgálatot. De ez már a MÚLT, mindent kicseréltünk illetve újjáépítettünk, így idén már újult erővel vágunk neki az évnek.  

Mennyire sikerült megszokni az új autód?

Turóczi Árpád: Ezelőtt egy BMW E36 M3-mal versenyeztem, ami nagyon kezes volt, így átülve a Nissanba volt meglepetés bőven, de úgy gondolom hogy a kevés együtt töltött idő ellenére is sikerült összebarátkozni, ami a jövőben csak még szorosabb lesz.

Mesélj nekünk arról, hogy milyen munka folyik jelenleg a műhelyben? Hozzányúltatok az autóhoz vagy csak letörlitek majd a port róla?   

Turóczi Árpád: Jelenleg még nem nyúltunk az autóhoz, most fog visszaérkezni a váltóm a Samsonas Motorsporttól Litvániából, így amint megérkezik rakjuk fel egyből, kicsit foglalkozunk a futómű beállításokkal, illetve majd még a programon finomítunk egy kicsit, és gyakorlatilag megyünk tesztelni. Mivel idén teljesen nulláról építettünk egy új kovácsolt motort, amiben gyakorlatilag egy verseny van, így azzal nem lesz dolgunk.

Mennyire ütőképes az autód szerinted a jelenlegi mezőnyben?

Turóczi Árpád: Úgy gondolom hogy teljesen ütőképes, nagyon sok energiát és pénzt fektetetek ebbe, hogy ez így is maradjon. Akár ha a külföldi szinten nézem, ott is teljesen ütőképes, mivel a FIA papírjai mellett Drift Masters papírja is van az autónak.

A saját csapattársaid közül kit tartasz a legkeményebb ellenfélnek és miért?

Turóczi Árpád: Ha a csapatot illetve a kategóriámat nézem, mindenkit annak tartok. Tapasztalt és ügyes pilótákkal van tele a csapat, így úgy gondolom hogy egy adott csatánál mindenki kemény ellenfél lenne.

Ki az, akitől a legtöbb hasznos tanácsot kapod a sporttal kapcsolatban?

Turóczi Árpád: Csapaton belül és kívül is nagyon sok tanácsot kapok, de általában a saját magam feje után megyek. Sok külföldi videót nézek, illetve sokszor nézem vissza saját magamat, és próbálok tanulni a saját hibámból.

Mik a 2019-es terveid, álmaid autó, versenyek, eredmények terén?

Turóczi Árpád: Az autómmal teljesen elégedett vagyok, sok ember az én autómat tartja álmai autójának, ami nagyon jól esik, így panaszra nincs semmi okom. Már ez is túl jó 🙂 Szeretnék több külföldi versenyre ellátogatni, illetve bepótolni a tavalyi évben elvesztegetett kilométereket, és minél többet menni egészen a dobogó legfelső fokáig.

 

[ultimate_spacer height=”70″ height_on_tabs=”60″ height_on_tabs_portrait=”50″ height_on_mob_landscape=”50″ height_on_mob=”50″]

Gyémánt fokozatú támogatóink

[ultimate_carousel slide_to_scroll=”single” slides_on_desk=”3″ slides_on_mob=”1″ speed=”600″ autoplay=”off” arrow_style=”circle-bg” arrow_bg_color=”#777777″ arrow_color=”#ffffff” arrow_size=”25″ dots_color=”#777777″ item_space=”30″ css_ad_caraousel=”.vc_custom_1531218986070{padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;}”]
[/ultimate_carousel][ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”40″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”30″ height_on_mob=”30″]